Затворени проходи и блокирани пътища у нас заради снега, вижте къде

Силният снеговалеж затвори проходи и пътища за тежкотоварни автомобили. Причината за това е снегопочистване на пътната настилка. Междувременно сайтът на АПИ спря да работи.

Временно движението по АМ „Хемус“ в област Варна е ограничено за МПС над 12,5 тона. От км 310 до км 375 е спряно движението за автомобили над 12 тона. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“. Ограничено е и движението от Ботевград до София за товарни автомобили над 12 тона. В област Сливен се ограничава движението при „Петолъчката“ в посока Котел, а Котленски проход се затваря. Поради авария в електрозахранването няма осветление в тунел Блатино и в тунел Кочериново.

Движението по път I-2 от Варна до с. Слънчево е ограничено за автомобили над 12 тона. От с. Слънчево до Шумен пътят е затворен за движение. Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона в двете посоки​ по АМ „Тракия“ в участъка от Пловдив до София, както и по АМ „Струма“ от пътен възел „Бобошево“ до пътен възел „Долна Диканя“ поради силен снеговалеж, навявания и почистване. Десетки шофьори останаха блокирани на АМ “Тракия” през нощта.

Шофьорите да спазват указанията на служителите на „Пътна полиция“, съветват от АПИ.

Затворени са още пътя Русе-Бяла, Враца-София, Враца-Ботевград. Затворен е пътят към Разград. Пътуването е ограничено заради силния снеговалеж и намалената видимост. Затворени за движение на автомобили над 12,5 тона са всички републикански пътища в област Добрич. Временно се затварят проходите „Шипка“ и „Републиката“ в двете посоки заради снегонавявания и паднали дървета. Заради падналите дървета и поради снегонавяване в двете посоки е ограничено временно движението в „Троянския проход“.

Временно движението по в „Ришки проход“ е ограничено в двете посоки поради аварирали тежкотоварни МПС на пътното платно. Движението се пренасочва по проход „Котленски“ и се регулира от „Пътна полиция“. Съща е причината и за временно ограничаване на движението в „Ришки проход“. Ограничава се движението на МПС над 12 тона в двете посоки с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала“ и „Рожен“ поради снеговалеж и снегопочистване, предава бТВ.

Свързани новини

Тежка катастрофа край село Места: Пожарникари режат коли, за да извадят хората

vesito

Времето днес, прогноза за сряда, 18 октомври

vesito

За наши може, за тези, които го избраха – не може! Томов разпореди: Децата на общинските служители да ходят на детска градина, а за жителите на община Благоевград няма място!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.