Заради дълго чакане: Мъж извади пистолет в спешно отделение

78-годишен мъж от Шумен отправи закана за убийство към медик в шуменската болница с изваден газов пистолет и в присъствие на очевидци. Инцидентът станал в четвъртък след 10 часа, когато  шуменецът потърсил помощ в Спешното приемно отделение на МБАЛ – Шумен. Мъжът бил недоволен, че е чакал дълго, но според ръководството на болницата това е неоснователно. Пациентът се оплакал от травма на пръст на ръката. Направен му е рентген и след това му е казано, че трябва да почака за разчитане на сниката. Според директора на МБАЛ Шумен д-р Димитър Костов, това е щяло да отнеме максимум половин час.

Мъжът изведнъж извадил газов пистолет и заплашил с него доктор. В прав текст му казал, че ще го застреля. Лекарят излязъл извън сградата и видял полицейски екип, който бил в близост. Така 78-годишният шуменец бил задържан веднага и разпитан. Показания е дал и очевидец на изстъплението. По случая е образувано досъдебно производство за закана. На мушката на гневния пациент е бил лекар специализант, който давал дежурство в спешното отделение, пише в. „Труд“. По думите на д-р Костов, подобна агресия е ежедневие в най-натовареното отделение. През 2022 г. майка, дошла с болно дете, нападна млада лекарка и дори опита да я души. След инцидента виновницата и съпругът й получиха условни наказания.

Свързани новини

ПАРИ ОТ ЕВРОПА: €7000 за общините да настаняват мигранти

vesito

НИКОЛАЙ ШУШКОВ СЕ АНГАЖИРА ДА ПОМОГНЕ С УЗАКОНЯВАНЕТО НА КЪЩИТЕ И ИМОТИТЕ В С. ЦЕРОВО  

vesito

Ето заради колко пари изгоряха подкупните граничари на Гюешево

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.