Започна подаването на заявления по проект „Грижа в дома в община Гоце Делчев“

От 04.02.2023 г. община Гоце Делчев изпълнява проект „Грижа в дома в община Гоце Делчев“, финансиран с административен договор за безвъзмездна финансова помощ № BG05SFPR002-2.001-0077 по процедура BG05SFPR002-2.001 „Грижа в дома“ от Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027, съфинансирана от Европейския социален фонд +.
От 04.03.2023 г. до сега, по проекта се осигурява подкрепа в домашна среда за лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа на територията на община Гоце Делчев, с оглед пълно и гъвкаво задоволяване на индивидуалните им потребности.
За изминалите 7 месеца в домашната им среда 176 възрастни хора в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания получаваха почасови мобилни здравни грижи и медицинско наблюдение, информация относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания; почасови социални услуги за организиране на ежедневието и домакинска помощ; психологическа подкрепа, консултиране; доставка на храни и продукти от основна необходимост; помощ за заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите); подкрепа за поддържане на социални контакти.
Почасовите мобилни здравно-социални услуги в домашна среда се предоставяха от назначените по проекта 2 медицински сестри и 50 домашни помощници.
Предоставянето на почасови мобилни здравно-социални услуги на потребителите ще продължи до 04.03.2024 г. и за тях могат да кандидатстват:
1. Хора с увреждания;
2. Възрастни хора с ограничения или невъзможност за самообслужване.
Кандидатите подават следните документи:
1. Заявление (по образец);
2. Експертно решение на ТЕЛК/ НЕЛК – ако е приложимо (копие);
3. Медицински протокол на ЛКК – ако е приложимо (копие);
4. Други медицински документи – актуална епикриза и др. – ако е приложимо (копие);
5. Удостоверение за настойничество/ попечителство – ако е приложимо (копие);
Образец на заявление може да се изтегли от интернет страницата на Община Гоце Делчев – www.gotsedelchev.bg или да се получи в Информационния център в Община Гоце Делчев, ул. „Царица Йоанна” № 2, както и в офиса на проекта на ул. „Пейо Яворов“ № 1 – Младежкия дом.
Документите се подават лично, чрез пълномощник или по куриер в офиса на проекта, на адрес: 2900 Гоце Делчев, ул. „Пейо Яворов” № 1 – Младежки дом, всеки работен ден от 08,00 до 12,00 ч. и от 13,00 до 17,00 ч.
На всички лица, които са подали необходимите документи и отговарят на изискванията за допустимост, ще бъде извършена индивидуална оценка на потребностите от екип специалисти, които ще извършат посещение на място в дома на кандидат-потребителя и ще оценят потребността му от здравна и/или съответно социална услуга. Въз основа на изготвената оценка на потребностите ще се извърши подбор и класиране на най–нуждаещите се кандидат-потребители.
Може да бъде изображение с текстово съобщение

Свързани новини

За безопасността на децата! Служители на звено „Инспекторат“ ще помагат на ученици от II ОУ да пресичат заради затворен подлез

vesito

Днес бе открит традиционния Коледен базар в Банско

vesito

Подаръци за бебетата Виктор и Атанас в Петрич

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.