Започна изграждането на улица „Дезудава“ в Сандански

С „първа копка“ днес бе дадено начало на строително-ремонтните дейности*
Днес започнаха строителните дейности за изграждането на първи етап на улица „Дезудава“ и прилежащите и отклонения в местността „Нишан Таши“, землище на град Сандански и с. Поленица.
Символичната „първа копка“ бе направена на терен от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, председателя на Общински съвет – Николай Шаламандов, архиерейския наместник Георги Танчев и представител на фирмата – изпълнител.
Реализацията на инфраструктурния проект е изключително важна, тъй като местността е силно урбанизирана и за живеещите в района ще бъде решен един проблем, който е свързан с удобния и бърз достъп до техните домове и имоти.
Настоящият проект включва облагородяване на улици по плана за улична регулация на местността „Нишан таши“. Улиците ще бъдат изцяло асфалтирани. Ще бъде изграден нов водопровод с надземни пожарни хидранти, включително водопроводни отклонения и нова канализационна мрежа.
Общата дължина на новопроектираните улици е 1296, 60 метра. Размерът на пътното платно ще бъде 6 метра, а широчината на тротоарите ще бъде в границите от 1,00 до 2,50 метра и от двете страни на платното за движение.
Изпълнител на инфраструктурния проект е Обединение „Дезодава“, а стойността на първи етап на изграждането е 650 хил. лв. с ДДС. Срокът за завършване на строително – монтажните дейности е 300 календарни дни.

Свързани новини

Сандански посреща участници от три държави на танцов фестивал

vesito

Кметът на Благоевград М. Байкушев представи Управленската си програма до 2027 г.

vesito

„Момчето от последния чин“ отново на сцена в Драматичен театър „Никола Вапцаров“-Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.