Жители на благоевградското село Зелен дол на протест! Скочиха срещу Румен Томов заради безводието

Жители на благоевградското село Зелен дол са в подготовка за протестни действия срещу Румен Томов.

Причината да изригне хорското недоволство е заради безводието в селото.

Чешмите са пресъхнали от дни. Няма и капка вода дори за пиене, как ще се живее така… Това са само част от коментарите на изнемогващите жители.

Основното недоволство е насочено срещу кмета Румен Томов, който реално от началото на мандата не е предприел никакви действия да помогне на хората за решаване на проблемите конкретно в селата.

Жителите на съседните села също са готови да се включат активно в протеста. Проблем с наличието на вода има и в селата Дренково, Българчево, Мощанец, Габрово.

„ Реално този проблем е от много години. Източникът е изграждан с помощта на жители още преди 20 години. Извършват се непрекъснати ремонти от страна на ВиК- Благоевград, но просто вода не достига. Пресъхва всичко. Тези три- четири дни ще бъде много тежко положението “, коментира Александър Мановски, кметски наместник на село Зелен дол.

Той допълни още, че е в непрекъсната връзка с ръководството на ВиК и получават незабавно помощ. Вероятно ще се наложи с водоноска да се доставя вода за домовете на хората.

„ Трябват действия на по- високо ниво, да се спусне вода от язовира, а не само моментни решения! И пет водоноски да се докарат е временно решение на проблема. Целта е да се предприемат кардинални действия“, категоричен е Александър Мановски.

Свързани новини

Община Сандански продължава третирането на обществените площи срещу комари

vesito

Тържествено отбелязване на Националния празник 3 МАРТ в Сандански

vesito

Петрич почете 138 години от Съединението

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.