Жителите решиха: Улица „Георги Бенковски“ в Разлог да се затвори и да се ограничи достъпът на чужди коли

По инициатива на кмета на община Разлог Красимир Герчев и неговия екип се направи обществено обсъждане на проекта за благоустрояване на улица „Георги Бенковски“, след основен ремонт на водопровода на улицата. На обсъждането присъстваха двадесет и двама живеещи на улицата, зам.-кметът по строителство, регионално развитие и устройство на територията – Славчо Фарфаров и зам.-кметът по финанси, бюджет и икономика Христо Зайков. Срещата е предизвикана от разнопосочните виждания на хората по отношение на идейния проект за благоустрояването на улицата.
„За нас е най-важно мнението на жителите на улицата. Ние имаме идея как да бъде благоустроена, но срещнахме различно мнение. И затова сме тук, пред вас – да обсъдим проекта и вие вземете решение, защото това е вашата улица, вашият дом.“ – откри срещата кметът Красимир Герчев.
След емоционално обсъждане и споделяне на основните проблеми – липсата на паркоместа, поради струпването на коли, обслужващи енергото, жителите на улицата се консолидираха да се затвори улицата и се благоустрои в размерите в сегашния си вид, и при възможност се определят нови паркоместа. В проекта се предвижда асфалтиране на уличното платно, нови тротоари и бордюри, подмяна на електрическите стълбове и лампи – с нови, засаждане на нови дървета.
Може да бъде изображение с 7 души, хора, които учат и маса
Може да бъде изображение с 9 души и хора, които учат

Свързани новини

Зам.-кметът на Разлог взе участие в редовно заседание на Комисията по туризъм

vesito

Улица в Хаджидимово остава от утре без вода

vesito

Звезди огряват сцената на „Пирин Фолк“ Сандански 2020

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.