Ето какво ще е времето днес, неделя, 21 април

Тази нощ ще вали на отделни места в Югозападна България, предаде БНТ. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София около 5°.

Максималните ще останат без съществена промяна – между 13° и 18°, София около 12°. Вятърът ще е слаб, в Източна България умерен от юг-югоизток. Още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и през деня на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на места интензивни. Код жълто остава в цялата страна, а в югозападните райони предупреждението е от втора степен код оранжево. Повече слънчеви часове ще има по Черноморието сутринта. След обяд в много райони ще превали и прегърми. Максималните температури ще са от 15° до 17°. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3-4 бала.

И в планините ще се задържи облачно и с валежи, на повече места и придружени от гръмотевици в следобедните часове, като границата между дъжд и сняг ще е на около 1500 метра надморска височина. В Рило-Родопската област има условия валежите да са интензивни. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е умерен и силен. Ветровито ще се задържи в цялата страна в понеделник, само на отделни места главно в планините за кратко ще превали. През нощта срещу вторник нова порция валежи бързо ще обхване цялата страна. Ще вали отново в сряда на по-малко места, както и в четвъртък в Западна и Централна България. Температурите ще се повишават.

Свързани новини

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

vesito

Забраниха продажбата на млечни продукти на пазара в Благовград

vesito

Времето днес, прогноза за вторник, 9 април

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.