Експерти от община Гоце Делчев посетиха гр. Вила Нова Де Фамаликао в Португалия с цел обмен на опит и добри практики

За периода 13.11.2023 – 16.11.2023 експерти от община Гоце Делчев посетиха гр. Вила Нова Де Фамаликао в Португалия с цел обмен на опит и добри практики с представители на общинската администрация на града за концепции за Интегрирани териториални инвестиции и проекти/проектни идеи за интегрирано градско и териториално развитие за периода 2021 – 2027.

Посещението бе четвърто обучение от общо 4 обучения за повишаване капацитета на служителите на общината във връзка с успешно изпълнение на политиките, подкрепяни от Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 (ПРР), чрез участия в специализирани/ тематични обучения, програми за обмени на опит и добри практики, семинари и работни групи.

Катерина Алвеш от отдела за международни отношения, представи презентация на града, развитието на социалната и културната динамика – градски разузнавателен център, градска интелигентна платформа и общински пазари.

Серхио Лопес – координатор на проект “B-Smart Famalicao, запозна групата с общинската програма „B-Smart Famalicao“, която се стреми да помогне за създаването на по-екологичен, по-приобщаващ, по-иновативен град с по-модерно публично управление, култивиране и насърчаване на разнообразието, равните възможности и участието на гражданите. Представен бе основния стратегически план на град Фамаликао.

Франсиска Магалаеш, директор на отдела за градско планиране и управление, представи стратегиите за градска интервенция, градска преквалификация и мобилност.

Аугусто Лима – общински съветник по направление „Икономика и предприемачество“, Антонио Виейра – координатор на Famalicao Made IN, представиха проект „Made IN Famalicão“. Той е насочен към насърчаване на предприемаческата дейност в общината, привличане на нови инвестиции и подпомагане на предприемачите при разработването на бизнес проекти. Стратегически общински стълб, насочен към насърчаване на икономическото развитие, „Made IN Famalicão“ е амбициозен проект, чиято цел е териториално утвърждаване, съсредоточено по-специално върху потенциала на общината.

Андреа Мафра и Франсиско Фрейташ – стратегическо планиране, представиха стратегията на Famalicao.30.

Като част от обмена на опит и добри практики групата посети различни обекти, изградени и финансирани чрез интегрирани инвестиции. Такива бяха общинския пазар за местни производители, площад в централната градска част, пешеходни зони и съоръжения за повеждане на фестивали и др.

Обучението се проведе по проект „Подкрепа за Община Гоце Делчев за ефективно и ефикасно изпълнение на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 (ПРР)“. Проектът се финансира по силата на АДБФП № BG16RFOP001-8.006-0034-C01/03.07.2023 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж 20114-2020“ (ОПРР), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие по приоритетна ос „Техническа помощ“, процедура „Подкрепа за бенефициентите по ОПРР за ефективно и ефикасно изпълнение на ПРР“.

.

Тази публикация е създадена в рамките на проект „Подкрепа за Община Гоце Делчев за ефективно и ефикасно изпълнение на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 (ПРР)“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Гоце Делчев и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОПРР 2014-2020 г.

Свързани новини

Извънредно! Председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров свиква спешно заседание днес

vesito

Quickyburger откри втори обект в Благоевград

vesito

Инцидент: „Субару“ падна в кратер край Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.