Екипи на ВиК и пожарната провериха пожарните хидранти в Благоевград

Екипи на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД- Благоевград и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ извършиха проверка на всички пожарни хидранти на територията на областния център. Целта на проверката бе да се гарантира изправността на хидрантите, което е от съществено значение при възникване на аварийни ситуации, свързани с пожари, както и да се осигури безпрепятствения достъп до тях. Другата цел на инспекцията бе превенция срещу нерегламентираното използване на съоръженията. Съвместните усилия ще продължат, особено преди началото на пожароопасния сезон, за да се гарантира, че пожарните хидранти са в техническа готовност за използване при нужда.

 

 

Снимка: ВиК

Свързани новини

Почина общественикът Йордан Тонев от Благоевград

vesito

С цел превенция срещу наводнения! По разпореждане на кмета Илко Стоянов бе почистено дерето при с. Рилци

vesito

Председателят Андон Тодоров и съветникът Мехмед Вакльов с горещи коментари за важните точки преди заседанието на ОбС-Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.