Еднофамилна къща или апартамент? Какво да изберем?

Решението да построите свой собствен дом идва с възможността за свобода – свободата да проектирате дома на мечтите си, свободата да изберете всичко – от квадратура до цвета на стените, както и свободата да приложите собствения си стил, креативност и удобни елементи, които се вписват в бюджета ви, за да създадете точно това – луксозен дом.

И така, дали еднофамилни къщи в София или апартаменти? Предимно изборът се прави от местоположението, пазарните цени на недвижими имоти, състояние на икономиката – инфлацията, местоположение на обекта, както и от бюджета и проекта за разпределение. Макар че повечето хора обичат идеята за къща „имение“, и от двете има предимства и недостатъци.

Еднофамилната къща не винаги означава двойна цена

За съжаление в наши дни изглежда, че парите контролират почти всичко. Ако нямате достатъчно в спестовния фонд, тогава отлагате купуването на нещо, което искате, или имате нужда или прибягвате до ипотечен кредит. Повечето хора се колебаят да построят (или да закупят) къща, защото вярват, че е по-скъпа. Въпреки че разходите за строителство на еднофамилни къщи обикновено са по-високи от покупката на апартамент, те все още могат да бъдат построени върху по-малки площи, които се вписват в рамките на желания бюджет.

Както при всяко инвестиционно решение, важно е да обмислите не само непосредствените си планове, но и да погледнете напред в бъдещето. Това, от което се нуждаете и искате сега, може да се различава след няколко години, така че изграждането на дом, който е гъвкав спрямо тези промени, е идеално.

 

Свързани новини

Хороскопът на Алена: Предлагат нова работа на Стрелците, непредвидени разходи за Козирозите

vesito

Откриха секретен подземен град в Рила

vesito

Как да разнообразим банята с цветни плочки, съвети от Gaudi DS

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.