Д-р Мончева: Трайно намаляват болните с COVID-19 в Пиринско

„За изминалата седмица новорегистрираните случаи с COVID-19 в Благоевградска област са 136, тенденцията е за трайно намаляване на болните. Преди 2 седмици случаите бяха 194. Към този момент хоспитализирани в болнични заведения са 104 лица. 7 са в интензивния сектор.“ – обобщението направи пред БНР д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция.

По думите ѝ най-много са болните във възрастовата група 25-49 години – 46, в групата 65-79 години болните са 34.

От началото на ваксинационния процес до момента в област Благоевград са направени 41 343 дози ваксини. Със завършена втора доза са 16 542 лица, което д-р Мончева определи като много добро постижение. Налични са 4-те ваксини, които се използват в страната ни. Това позволява гражданите да направят избор и да се имунизират не само във временно разкритите кабинети в областта, но и при общопрактикуващите лекари.

Свързани новини

Община Дупница с официална позиция за новия паркинг

vesito

ОбС-Благоевград отмени решение за застрояване в местността “Бодрост“

vesito

Кола се заби в бетонна преграда в Банско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.