Дългоочаквана придобивка! Отвори врати „Арт галерия“ – Петрич

Тържествено вчера беше открита „Арт галерия“ – Петрич, която стана факт по проекта за модернизация на НЧ „Братя Миладинови – 1914“, защитен и реализиран от Община Петрич.
Изложба „От извора на цветен Петрич“, която включва творби на художници от общината и е първата им съвместна, ще посреща в галерията до края на месец май.
Кметът Димитър Бръчков каза в приветствието си, че днешният ден се обобщава с една дума: УСПЯХМЕ! „Успяхме да сбъднем една отколешна мечта на нашите творци и на цялата общественост. Много се надявам да не гледаме повече назад в история, а да гледаме напред, защото имаме едно ново начало за културата на Петрич – потенциал, който да предадем на младите хора. Радвам се, че всички сме съвременници на такива дела. Успяхме всички ние“, добави кметът.
От името на творците Евгени Гоцков каза, че днес е щастлив ден.
„Доживяхме – това беше реакцията на всички ни, когато разбрахме, че ще има галерия. Сега се радваме на прекрасна зала, която ще бъде един център на духа“, каза още Гоцков.
Заповядайте в „Арт галерия“ – Петрич!
Да ние честита новата придобивка!

Свързани новини

Спират водата в Гоце Делчев и в села в община Гърмен

vesito

Благоевград почита паметта на Пейо Яворов и Мара Бунева

vesito

Ива Георгиева и София Ана Медлок са сред най-добрите в България по английски език

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.