Децата на Разлог – с призови места в Националния празник „За хляба наш…“

Почетно първо място в раздел ,,Обреди и ритуали” спечелиха учениците от ОУ ,,Никола Парапунов”- Разлог на Националния ученически конкурс ,,За хляба наш…“ в Благоевград. Журито беше впечатлено от изпълнението на обичая „Престапулка“ на групата за народни танци към НП ,,Заедно в изкуствата и спорта“ с ръководител Мария Калоянова, а учениците от 3.б клас с ръкводител Илия Пукнев завоюваха второ място с драматизацията ,,Хлябът – Божи дар”.
В XXV Национален ученически празник „За хляба наш…“ участие взеха и учениците от СУ „Братя Каназиреви“ и техните ръководители Елена Колчева и Вили Бельова.
Участниците в обреда „Престъпулка“- Даная Христова, Величка Попниколова, Йоана Какалова, Георги Боризанов, Ивайло Фарфаров и Атанас Купенски от 5в клас показаха артистичност и със силни думи спечелиха II място в раздела „Обреди“.
Никола Сланчев от 10в клас се класира на II място с написаното есе на английски „Our bread is…“, Ани Велева от 10в клас участва с рисунка на тема: „Жътва край Пирин“.
Учениците Георги Татарски от 5а, Елена Джолева от 5б, Полина Бельова от 6а и Виктория Коцакова от 12 а кл. участваха с рецепти, свързани с хляба.
Националният конкурс се организира ежегодно, за да се формира отношение на децата към хляба, защото в „сърчицето на малкото зрънце е скрита тайната на живота“.

Свързани новини

Важно за жителите на община Струмяни

vesito

Иван Кадев: Банско е свободно!

vesito

Община Сандански започна прием на заявления за Културен календар 2024!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.