Детски театрален фестивал „Талантино“ стартира в Благоевград

Благоевград се превръща в сцена за млади таланти от цялата страна, които в 24 представления ще демонстрират артистични учения и театрално майсторство. Преглед на театралните школи започва на 21 юни (петък) и ще продължи до 23 юни (неделя). Официалното откриване на XI издание на детския театрален фестивал „Талантино“ ще бъде в петък от 18.00 часа в Регионален исторически музей, след което следва постановката „Укротяване на опърничавата“ по Уилям Шекспир.
„Палечка“, „Пепеляшка“, „Приказка за феи“, „Звездите на Венеция“ и „Следобедни игри“ са само част от пиесите за различни възрастови групи, които ще бъдат поставени на сцена. Победителите в различните категории ще бъдат определени от компетентно жури. Официалното награждаване на призьорите ще започне в 19.30 часа в неделя на площад „Народни будители“. Организатори на събитието са ДТ „Проф. Енчо Халачев“ със съдействието на Община Благоевград.
Може да бъде изображение с текстово съобщение

Свързани новини

Театър „Искри и Сезони“ гостува в община Струмяни

vesito

Председателят на ОбС Андон Тодоров отмени заседанията на постоянните комисии, отпада и редовната сесия на 27 март

vesito

С магически мултимедиен светлинен спектакъл „Градът на съвремието“ и празничен концерт на ансамбъл“Пирин“ Благоевград отбеляза 111 години от Освобождението на Горна Джумая

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.