Делегацията ни в Киев е напуснала бомбоубежището. Желязков: Украйна не заслужава тази съдба

Във връзка с въздушна тревога председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него българска делегация в Киев, Украйна, са били отведени в бомбоубежище в 5:50 часа тази сутрин, където са останали до 9:00 час. Това са потвърдили пред БТА от пресцентъра на парламента. Българските парламентаристи вече са напуснали бомбоубежището. Сирените за въздушна тревога се задействат около 06:00 часа сутринта. Около 07:00 часа е имало руски атаки, както ималко след 08:00 часа, информира БНТ. До момента има трима ранени. Поразен е електропровод и части от Киев са без електричество на левия бряг, предимно на река Днепър.

„Чуха се сирени и разбира се по протокол всички заедно слязохме в бомбоубежището. Доколкото знаем са успешно неутрализирани от системите за противовъздушна отбрана. Но това, което много силно впечатление на всички нас направи, бяха децата в бомбоубежището. Четири, пет годишни деца, които спокойно и търпеливо стоят и изчакват заедно с родителите си да отмине въздушната тревога. Но тези деца в последните две години – това е тяхното ежедневие. Тяхното детство е белязано от тези ежедневни и еженощни тревоги. Не знам тези деца какво ще си спомнят, но със сигурност това ще остави траен отпечатък. Украйна не заслужава тази съдба, Европа не заслужава тази съдба, затова трябва отговорът да бъде ясен и категоричен“, каза Росен Желязков. Визитата на председателя на Народното събрание и българската делегация в Украйна преминава при засилени мерки за сигурност.

Свързани новини

Вкус, визия, презентация – в Grand Hotel Bansko вниманието към храната е във всеки детайл
Всяка хапка е приключение, допълващо вашата почивка в планината

vesito

Д-р Арбен Мименов с поздравителен адрес по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий

vesito

Нов съветник от ПП “Партия на Зелените“ положи клетва в ОбС-Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.