„Да рисуваш красотата“ с Вили Костова

Талантливата художничка Вили Костова откри поредна изложба в Благоевград. Експозицията е под надслов“Да рисуваш красотата“ и събра десетки любители на четката в залите на музея в града.

„Любовта към природата, позитивното ми отношение към света и ежедневната ви подкрепа ми дава стимул да продължавам

„Да рисувам красотата“ на природата, за да ви покажа този неизчерпаем ресурс на радост и вдъхновение.

Тази изложба е едно поспиране и напомняне за съзерцание и благодарност към заобикалящата ни красота“, обясни Вили.

В експозицията тя е включила и творби, които нарисувала заедно с ученици и по време на преподаването и.

Ето какво разказа за себе си Вили Костова преди време:

„Голямата ми страст е маслената живопис, любовта ми към природата ме вдъхновява да пресъздавам Божествените творения на платна!

Рисувам както големи маслени платна, така и миниатюри – те са моята голяма любов в живописта!

Завърших обучението си по изобразително изкуство в НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Благоевград (бивша Солунска) и ППИ „Св. Иван Рилски“ и с педагогическа насоченост при именити преподаватели – доц. Атанас Дафинов – графика, Живко Янев – живопис, проф. Георги Дражев – графика и др.

След което продължих обучението си, завърших и икономическа специалност в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград и дълги години работи далеч от изкуството като финансов ревизор!

Преди да се завърна към живописта изучавах и иконописта! В продължение на две години изобразявах Светите Божествени ликове!

След завръщането ми към изобразителното изкуството, преди три години се осъществи и първата ми обществена проява инициирана от самата мен – самостоятелна изложба в подкрепа на Доброволческата кухня за нуждаещи се към църквата „Св. Николай Чудотворец“ – гр. Благоевград!

Мои картини, които съм предоставила в Православен информационен център – гр. Благоевград, могат да се откупят в помощ на хора в нужда, като събраните средства изцяло се изразходват за техни нужди!

Следват пет общи изложби и участието ми с мои картини в пет общи благотворителни национални инициативи в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми!

В резултат на обществената ми дейност свързана с изкуството, за 2019 г. получих номинация за жена на годината за град Благоевград! От съответните институции, получих и първите си Почетни грамоти и Плакет в израз на благодарност за дейността и подкрепата ми към други хора!

Мои маслени картини и икони са притежание на частни колекционери в България, Германия, Австрия, Швейцария, Испания, Великобритания, САЩ и други!“

 

 

Свързани новини

Първи уроци по любов към гората предадоха горски педагози от ЮЗДП на децата от първи клас в 6 ОУ в Благоевград

vesito

Кметът на Гоце Делчев със забрана за палене на огньове върху зелени площи и до жилищни сгради на Сирни Заговезни

vesito

Кметът Илко Стоянов направи първа копка за изграждане на физкултурен салон в двора на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.