Грома Холд става генерален спонсор на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград

Една най-влиятелните компании в Югозападния регион – Грома Холд – става генерален спонсор на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград. Компанията е лидер в пътно-строителния бранш, най-големият работодател в област Благоевград и от години инвестира в развитието не само на инфраструктурата в региона, но и в подпомагане на местната общност, култура и традиции.

Тази година Драматичен театър „Никола Вапцаров“ навършва 105 години от създаването си. С историята на легендарната горноджумайска театрална трупа са свързани имената на знакови творци през годините, сред които Владимир Давчев, Илия Бръчков, Йордан Спиров, Атанас Воденичаров, Николай Чобанов, Ана Тасева, Ана Димова, Афродита Динова, Ева Тупарова, Димитър Манчев и мн. др. В момента сцената на театъра е притегателна за много млади актьори, както и ярки театрални режисьори от новото поколение, сред които Стайко Мурджев, Антон Угринов, Веселка Кунчева и др.

„Заставаме зад театъра в Благоевград, защото вярваме че има важни културни средища, без които нито една местна общност не може да се развива и театърът е едно от тях. Убеден съм, че активният културен живот е от ключово значение за това младите хора да избират да остават в Благоевград и да създават семейства и професионална кариера в региона. Нашата мисия като компания е да свързваме посредством пътища държавите, градовете, бизнесите, хората. Изкуството пък е онази духовна спойка, която създава добавена стойност. Вярвам че обединявайки усилия с Драматичен театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград, заедно ще спомогнем за по-доброто качество на живот в Югозападния регион на България“, казва Виктор Велев, управител на „Грома Холд“.

„Благодарим за подкрепата на Грома Холд. За нас тя е висока оценка за естетическата посока на развитие на репертоара на театъра и е подкрепа на усилията ни да развиваме трупата и да привличаме все повече млади творци в нея. Партньорството между бизнеса и театъра е и от важно значение за устойчивото развитие на всеки един културен институт“, споделя на свой ред Маргарита Мачева, директор на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград.

ГРОМА ХОЛД СТАВА ГЕНЕРАЛЕН СПОНСОР НА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР НИКОЛА ВАПЦАРОВ В БЛАГОЕВГРАД

Свързани новини

ОИЦ Благоевград: Кандидатстването за саниране на жилища се удължава до 28 март

vesito

Черна вест! След тежко боледуване почина учител от Благоевград

vesito

Как жена прехвърли имот 3 часа след смъртта си в Монтанско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.