Грейнаха светлините и Коледната елха в Благоевград

Грейнаха коледните светлини в Благоевград. Елхата на площад „Георги Измирлиев“ в областния център засия на фона на музикални и танцови изпълнения. Хиляди блещукащи лампички и празнични играчки зарадваха най-малките, дошли да видят тържественото запалване на украсата. Кметът на община Благоевград Методи Байкушев се обърна към присъстващите с благодарност и пожелания.

„Днес даваме началото на най-вълшебните дни през годината. Неслучайно избрахме този ден да запалим коледните светлини, защото това е денят на Св. Николай Мирликийски, който е прочут с това, че е извършвал добри дела. Нашата задача през следващите дни е да ги направим вълшебни именно с нашите добри дела, с нашата любов един към друг и с нашата благодарност“, каза кметът Методи Байкушев и пожела здраве, любов и добри дела на всички благоевградчани, след което обратно броене отмери секундите до грейването на светлините на Благоевград.

Началото на празничната програма започна с приказно шествие на Дядо Коледа, който пристигна на площад „Георги Измирлиев“ в червен ретро автомобил, предвождан от духовия оркестър към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. То тръгна от Съдебната палата, премина през ЦГЧ и стигна до зала „22-ри септември“, където Биг Бенд – Благоевград свиреха любими коледни мелодии.

Най-дългоочакваният гост Дядо Коледа бе посрещнат нетърпеливо от децата под звуците на много песни, танци и стихотворения. Белобрадият старец пожела на всички мир и благоденствие, а на всички деца да бъдат послушни и да получат много подаръци.

В празничното шоу участие взеха деца от Детско студио „Публични изяви“ към ЦЛТРДБ, от балетна школа „КРОАЗЕ“ към ЦЛТРДБ, вокално студио „ФА ДИЕЗ“ и учениците от Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, с ръководител Христина Кацарска, възпитаници на училище „Престо“. На финала в духа на Коледа, в най-специалното време от годината, всички се отправиха към Градската градина, където е изграден празничният базар, който ще радва жители и гости на града.

Може да бъде изображение с 7 души и акордеон
Може да бъде изображение с 12 души, автомобил, тълпа, улица и текст, който гласи '. E 1236MX'
Може да бъде изображение с 4 души, дърво и тълпа
Може да бъде изображение с 5 души, коледна елха и тълпа
Може да бъде изображение с 4 души, коледна елха и тълпа
Може да бъде изображение с 1 човек и тълпа
Може да бъде изображение с 5 души и тълпа
Може да бъде изображение с коледна елха и тълпа

Свързани новини

Община Банско: „Звезди в радиото“ 2024 на БНР радио Благоевград

vesito

Без „Синя зона“ на 25 декември в Сандански

vesito

Кандидатът за кмет инж. Румен Томов: Поех ангажимент пред жителите на Благоевград да изградим индустриална зона

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.