Гранична полиция получи първите 40 от общо 160 автомобила Land Rover Defender

Гранична полиция получи доставка на първите 40 автомобила Land Rover Defender, които са част от поръчка на общо 160 нови високопроходими машини за нуждите на структурата. 4х4 возилата са закупени по проект „Доставка на МПС за целите на граничния контрол“, финансиран чрез Инструмента за финансова подкрепа за управлението на границите и визовата политика за периода 2021 – 2027 година и създаден с цел да се гарантира ефективно европейско интегрирано управление на външните граници. Новите автомобили са на стойност 69 млн. лв. и са с дизелово задвижване с мощност от 200 к.с.

 

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи днес ключовете от 40 бройки Defender на граничните полицаи. „Със сигурност в МВР имаме прецедент – само за 7-8 месеца да стартира обществена поръчка, която да мине през цялата процедура, да завърши и физически да започне доставката на автомобилите. Тук е мястото да благодаря на всички служители, основно от ГД „Гранична полиция“, на екипа, който положи огромни усилия днес всичко това да се случи“, коментира вътрешният министър.

 

„Имаше регионални дирекции в страната, със зачислени по щат около 50 автомобила, от които в движение бяха не повече от 7-8. Тогава много бързо се ориентирахме, анализирахме ситуацията и достигнахме до извода, че трябва да направим абсолютно всичко възможно за да доставим необходимите автомобили“.

„Шофирайте автомобилите не като служебни, а като лични,“ призова още министър Стоянов.

„Благодаря и на моя екип, който съумя в изключително кратки срокове да се справи с провеждането на едно много прозрачни и честно състезание между всички вносители на автомобили в България с оглед на тежката ситуация в автомобилостроенето и на търговията с този тип автомобили в световен мащаб“, каза Главен комисар Антон Златанов- директор Гранична полиция. „Постижението, което трябва да отчетем е изключително краткият срок, в който се проведе една обществена поръчка по всички европейски правила, към която никой от участниците нямаше нито жалби, нито някакви препоръки. Състезанието беше спечелено честно и днес се раздават първите 40 автомобила от общо 360 подобни превозни средства, които ние ще получим в рамките на тази година“.Очаква се в бъдеще да бъдат доставени още 200 автомобила с висока проходимост, които са в допълнение на 160-те Defender-а./ Медия Мол

Свързани новини

СЛЕД СКАНДАЛА: Годеникът на Лена я брани в мрежата

vesito

ЕЛЕКТРОХОЛД ТРЕЙД И BILLA БЪЛГАРИЯ ПОДПИСАХА 10-ГОДИШЕН PPA ДОГОВОР ЗА ДОСТАВКА НА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ

vesito

В Банско и Разлог: Прегледи за скрининг на кожата

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.