В село Бистрица отбелязаха Тодоровден

С водосвет, кушия, надтегляне, музика и скара, в с. Бистрица отбелязаха Тодоров ден.
Празникът, организиран от НЧ „Светлина 1927“ съвместно с Община Дупница, започна с водосвет за здраве и програма на самодейци към читалището, след което стартира зрелищната надпреварата в двете дисциплини – надтегляне и кушия.
В категория надтегляне взеха участие 6 коня ,а в кушията (надбягване) – 16 коне и жокеи.
При тежките красавци, най-добър в тегленето на шейната с тежести бе кон Шаро със собственик Асен Орозов, на второ място се класираха кон Гордън и Стоян Любенов, а на трето кон Вито и Янко Асенов, като бяха наградени съответно с 300, 200 и 100 лева.
В кушията първа награда и 300 лева грабнаха кон Вихър с жокей Ангел Славочов, втори се класираха кон Мартин с жокей Благой Димитров – 200 лева и трети кон Вихър и жокеят Живко Борисов с награда 100 лева.
Специален гост на събитието беше кметът на Община Дупница г-н Първан Дангов, който награди най-атрактивния и красив кон в тегленето с 1000 лева.
Голямо благодаря на Мариян Янчев за прекрасните снимки.
Може да бъде изображение с 6 души, кон и тревна площ
Може да бъде изображение с 7 души, кон и тревна площ

Свързани новини

С традиционен събор на Попови ливади ще бъде отбелязана 120-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

vesito

Сериозни промени за шофьорите, нова скорост по магистралите

vesito

Времето днес, прогноза за петък, 16 февруари

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.