Въпреки споразумението: Пътните блокади на енергетиците продължават

Пътните блокади на миньорите продължават. Вчера повече от 7 часа синдикати, премиерът, министри и депутати водиха преговори, за да намерят пресечна точка. В крайна сметка властта и протестиращите успяха да очертаят 7 точки на споразумение.

Правителството обеща да не затваря административно централи, а да ги остави да работят, докато има пазар за тях. Синдикатите и властта си стиснаха ръцете и за това да не се създава държавно предприятие. Предстои споразумението да бъде гласувано и в пленарната зала. Въпреки това част от синдикатите бяха категорични, че ще вземат решение за вдигане на блокадите, едва след като обсъдят предложението с протестиращите на пътя. Миньорите и енергетиците на магистрала „Тракия” обявиха, че се чувстват предадени. Те не одобряват постигнатото споразумение и ще поддържат блокадата.

„Срещата беше много изнервяща, много скандали, доста емоции се натрупаха. Не разписахме споразумението там, защото бяхме обещали на нашите хора да дойдем тук да им кажем какво се е случило. Днес ще се съберем и ще кажем. Ако хората не са доволни, оставаме”, заяви Георги Георгиев, който е участвал в срещата в понеделник в НС.

„В споразумението има дадени срокове. Министър-председателят каза, че ако не се изпълнят, той си подава оставката”, допълни Георгиев. Очаква се на магистрала „Тракия” протестиращите да вземат решение около 10:30 часа.

Свързани новини

/Видео/ В Гърция: Циклонът „Янос“ взе първа жертва

vesito

Академията за пастири край Кресна връчи първите сертификати

vesito

Кандидат-кметът на Благоевград Андон Тодоров: Туризмът не е бизнес, а индустрия, имам готов план за 2 г. Благоевград да стане желана дестинация за летен и зимен туризъм

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.