Възможност за европейско финансиране на предприятия в Кюстендил

Възможност за европейско финансиране за семейни предприятия, предприятия в сферата на творческите индустрии и занаятите На 20 юни, четвъртък, от 10:30 ч., Областен информационен център – Кюстендил (ОИЦ – Кюстендил) ще представи условията за кандидатстване по процедура „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите“, отворена за кандидатстване по Програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2021-2027 г.
Срещата ще се състои в офиса на ОИЦ – Кюстендил, който се намира на партерния етаж в сградата на читалище „Братство“, гр. Кюстендил. Поканени за участие са всички заинтересовани от процедурата лица. Сред основните изисквания за допустимост на кандидатите са фирмите да са микро и малки предприятия, регистрирани преди 31.12.2021 г. и които отговарят на поне едно от изискването: да са семейни предприятия, предприятия в творческите индустрии или в областта на занаятите. Какви са изискванията за определяне на предприятието като „семейно“, кои са допустимите творчески сектори и занаяти, както и останалите изисквания за допустимост към кандидатите, дейностите и разходите, ще бъдат разяснени по време на информационната среща.
Безвъзмездната финансова помощ за която могат да кандидатстват фирмите е от 15 000 до 150 000 лв., като процентът на финансово подпомагане е от 75% до 85%. Със средствата фирмите могат да закупят машини, съоръжения, оборудване за производствения процес/ процеса на предоставяне на услуги, които осигуряват подобряване на производствения капацитет на предприятието, специализиран софтуер, да създадат нов онлайн магазин за продуктите/услугите от дейността на предприятието, да въведат системи/модули за подобряване на управленските, производствените и логистичните процеси в предприятието. Сред допустимите дейности са и консултантски услуги за подготовка на проектното предложение по процедурата. За повече информация може да се обърнете към ОИЦ – Кюстендил на телефони: 0876 172 766,   0876 172 744,   078 52 02 12.

Свързани новини

Параклисът „Св. Атанасий“ посрещна гости по повод летния Атанасовден

vesito

Започват дейности по полагане на нова пътна маркировка на територията на община Петрич

vesito

60 хиляди лева за детската градина в село Долна Градешница

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.