Втори ден протест: И днес земеделците ще блокират ключови пътища в страната

Втори ден национален фермерски протест. Очаква се и днес земеделците да блокират ключови пътища в цялата страна. Протестните действия са обявени между 10 и 13 часа, предава БНТ.  Фермерите не са съгласни с пакета от мерки в размер на 150 милиона лева, които предложи правителството. От бранша не приемат и предложението земеделците да представят данъчните си декларации от НАП, за да се провери дали са били на загуба.

Недоволството на фермерите е и срещу Зелената сделка и Зелените мерки, които се налагат от ЕК, защото според тях те са в ущърб на българското земеделие. Искат и законови промени за дългосрочно решение на проблемите в сектора. Премиерът Денков ги покани отново на среща днес, на която да бъде обсъдено предложението за нов меморандум, като направи и лека отстъпка относно данъчните декларации. Българската аграрна камара прие поканата за среща с властта, която отправи към тях премиерът Денков Междувременно комисията по земеделие днес ще изслуша ресорния министър Кирил Вътев за кризата в сектора.

Свързани новини

МБАЛ-Благоевград часове наред без рентген

vesito

От 1 февруари: Децата до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно в градския транспорт

vesito

Предстоят пролетни дезакаризационни мероприятия на тревните площи в Кюстендил

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.