Времето днес, прогноза за четвъртък, 23 май

Днес на много места ще има валежи, а температурите ще се понижат още и дневните ще са между 19° и 24°, в София – около 19°, предаде БНТ.

В отделни райони от Западна и Централна България ще има и гръмотевични бури, там има условия и за локални интензивни явления, значителни количества на валежите и за градушки. През нощта ще бъде почти тихо, а през деня ще духа до умерен северозападен вятър. За тези, които ще стават рано, минималните ще са между 10° и 15°, в София – около 12°. По Черноморието облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често значителна и там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вълнението на морето ще бъде слабо. И в планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици, като по най-високите върхове валежите ще са от сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър. В петък ще преобладава слънчево време, на места със следобедни превалявания. През деня ще започне затопляне, което ще продължи и през почивните дни, когато пък вероятността за валежи намалява. В понеделник валежи са малко вероятни, но във вторник отново ще се заоблачи и главно в планинските райони, отново ще завали.

Свързани новини

Благоевград отбеляза 148 години от гибелта на Христо Ботев

vesito

Камион с боеприпаси катастрофира на АМ „Струма“

vesito

Забранява се плуването и къпането в неохраняеми водни площи на територията на община Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.