Времето днес, прогноза за четвъртък, 10 октомври

Сутринта на места в котловините и около водните басейни ще бъде мъгливо, предаде БНТ.

Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 10° и 15°, на морския бряг – от 16° до 18°, в София ще бъде около 10°. През деня в по-голямата част от страната отново ще бъде слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър и максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, в София – около 24°, Черноморието – между 20° и 24°. На морския брягще бъде ветровито, с умерен вятър от юг-югозапад. Вълнението на морето ще бъде слабо, а температурата на морската вода е 21° – 22°. Добри ще са условията за туризъм в планините – с умерен вятър с посока от запад-югозапад и слънчево време.

Топло за сезона ще бъде и на Балканите. В по-голямата част от полуострова ще бъде и слънчево, но в края на деня в северозападните райони ще завали. Валежи се очакват и у нас, още в петък – в Западна България, а в събота – и в останалата част от страната, с локално значителни количества в Централна и Източна България. Предстои и съществено понижение на максималните температури. В неделя ще има променлива облачност, а вероятността за валежи е малка.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за събота, 16 септември

vesito

Отбелязваме Световния ден на спешната медицинска помощ

vesito

Шествие с добра кауза в Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.