Времето днес, прогноза за събота, 19 октомври

Сутринта в равнините отново ще има условия за слана, а по поречията – краткотрайна мъгла, предаде БНТ.

Минималните температури ще са от минус 2° на места в Западна България до +6°, в София – около минус 2°. Максималните още малко ще се понижат и ще са между 11° и 16°, в София -около 14°. След обяд ще преобладава слънчево време, със слаб до умерен вятър от изток, в Източна България – все още временно силен от север.

Слънчево ще остане времето и по Черноморието, но в сутрешните часове и там на места видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър, а вълнението на морето ще остане силно – около 3-4 бала. Максималните температури ще са между 14° и 17°.

И в планините ще бъде слънчево, но и ветровито, особено по високите и открити части, където ще духа силен северен вятър. В ниските райони ще бъде умерен с посока от североизток. Застудяването ще продължи – максималните температури в курортите ще са от 4° до 12°.

В неделя, както и в началото на новата седмица, сутринта ще бъде мъгливо, а след обяд ще преобладава слънчево време. Температурите плавно ще се повишават, по-осезаемо максималните, които в сряда ще са между 17° и 22°, а сутрешните ще са вече над нулата.

Източник: bntnews.bg

Свързани новини

Хеликоптерна площадка на АМ Струма: Защо струва 2 млн. лв. и става ли за Кугър?

vesito

Община Банско стартира поредна кампания за негодни батерии и акумулатори

vesito

Тежка катастрофа край ЮЗУ

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.