Времето днес, прогноза за понеделник, 1 април

През започналото денонощие над страната ще продължи преносът на въздушни маси от югозапад с повишена концентрация на сахарски прах. През нощта ще бъде предимно ясно с минимални температури между 9° и 14°, в София – около 11°. През деня ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Температурите ще се задържат значително по-високи от обичайните за началото на април, максималните ще са предимно между 25° и 30°, в София – около 26°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от югозапад, който вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 22°, на 2000 m – около 14°. По Черноморието ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 18° по Северното Черноморие до 27° по Южното. Температурата на морската вода е 9°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Свързани новини

Млад бизнесмен от Благоевград стана татко на дъщеричка

vesito

На 78-годишна възраст почина патриарх Неофит

vesito

Китай: Ракетите Кинжал не са свръхзвукови, нито точни, лесна мишена са за Patriot

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.