Временна забрана за движение от местност Шилигарника до х.“Вихрен“

Със заповед на кмета на община Банско Стойчо Баненски се въвежда временна забрана за движение и паркиране на автомобили в част от четвъртокласен общински път № BLG1005 (II-19) гр. Банско – х. Вихрен от местност „Шилигарника” (първи паркинг) до хижа „Вихрен”.
Забраната е в сила за периода от 12.07.2024 г. до 15.09.2024 г. и е валидна за часовия интервал от 08:00 ч. до 16:00 ч. Забраната не се прилага за МПС със специален режим на движение.
Мотивът за налагане на ограничението е свръх натовареността на отсечката в летния сезон, което създава опасност за туристите. По пътя е интензивно движението на автомобили, пешеходци и велосипедисти и струпването им в най-натоварения часови диапазон през деня създава реални предпоставки за инциденти. В пътния участък се образуват и задръствания, които възпрепятстват достъпа на Спешната медицинска помощ и на други специализирани автомобили, в случай на нужда при инцидент на пътя или в планината.

Свързани новини

Златен медал за младия физик Петър Попов от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев

vesito

Нарушено водоподаването за село Баня

vesito

„Пътуващо кино“ гостува в Банско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.