Вредно или полезно е да правим секс всеки ден?

Сексуалната интимност е една тема, която привлича все повече и повече внимание всеки ден. Говорейки за правене на любов, има различни концепции, които все още се нуждаят от обсъждане. Един такъв въпрос, който ще обсъдим днес, е „Добре ли е да правим секс всеки ден?“. Прочетете, за да разберете какво имат да кажат сексолозите за това дали ежедневният секс е полезен за вашето здраве, пише edna.bg.

Актът на правене на любов винаги е бил свързван с удоволствие и удовлетворение. Освен това редица проучвания твърдят, че сексът е полезен за човешкото тяло. Така че да, добре е да правим секс всеки ден. Няма научни доказателства, че това причинява някакви странични ефекти. Като се има предвид това, би било правилно да се каже, че всекидневният секс е напълно нормален, при условие че участниците се чувстват комфортно. Отдаването на сексуална интимност идва с няколко предимства за психическото и физическо благополучие. Например честият секс подобрява сърдечно-съдовото здраве и изгаря около 100 калории за 30 минути.

Какви са ползите от ежедневния секс?

За хората с активен сексуален живот удовлетворението е един от основните критерии. Здравословният сексуален живот е този, в който има достатъчно комуникация, съпричастност, страст и правилното количество интимност. Смята се, че редовният секс има значително въздействие върху важни въпроси като взаимоотношения, рутинно вземане на решения, нива на стрес и сън. Някои ползи от правенето на секс всеки ден можете да откриете в галерията:

Има ли някакви недостатъци, които да вземете предвид?

Правенето на секс всеки ден може да включва някои отрицателни въздействия, които изискват внимание. По-долу са обсъдени някои недостатъци, които трябва да се имат предвид:

Дискомфорт заради прекомерно триене: Когато правите секс много често, нежната кожа в интимната ви зона може да получи малки цепнатини поради честото триене и натиск. Това не само причинява дискомфорт, но може да доведе и до различни други проблеми. Например в пукнатините по кожата ви може да се настанят вредни бактерии. Това на свой ред може да доведе до развитие на сърбеж, обриви и болка в чувствителните кожни зони. За да избегнете това, трябва да използвате лубриканти и да се придържате към правилната рутинна грижа за кожата ви.

Инфекции на пикочните пътища: Ежедневният секс значително увеличава риска от инфекции на пикочните пътища. По време на сексуален акт бактериите могат лесно да намерят начин да проникнат в тялото през отвора на пикочните пътища. За да предотвратите подобни състояния, се препоръчва да уринирате веднага след секс. Поддържането на хигиена е от съществено значение за намаляване на шансовете за инфекции на пикочните пътища.

Недостатъчно време за подготовка на тялото: Въпреки че повечето сексуални актове не изискват дълго време за подготовка, някои видове може да се нуждаят от адекватна подготовка преди и след сексуалния акт. Например ежедневният анален секс би бил непрактичен подход и може да доведе до болка и наранявания.

Полово предавани инфекции (ППИ): Винаги съществува потенциален риск от заразяване с полово предавани инфекции (ППИ), когато сте свързани с някого физически. Начин да предотвратите това е редовното изследване за ППИ.

Свързани новини

Не е за вярване! Крем брюле за нула време и само с 4 съставки

vesito

Дневен хороскоп за 13 март

vesito

Хороскопът на Алена: Водолеите се радват на спокойствие, рушат авторитета на Рибите

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.