Военен експерт огласи какво се кани да прави Украйна с ракетите C-300, които ще пратим

„Дефектните ракети“ не са годни за украинската армия. Украинците могат да ги ремонтират или да извадят компоненти, които да използват.

Това заяви военният експерт Ивайло Иванов в ефира на Нова телевизия. Иванов уточни, че е секретна информация колко е точният брой на ракетите, които изпращаме.

„Украинската страна е проявила желание към тези ракети. Второ няма как да дадем нещо, което е годно. Всичките тези, които са загрижени за тези ракети поставят под риск всички военнослужещи, които се грижат за тях. Не може да отидем и да хвърлим всяко негодно въоръжение на боклука, става дума за процедура“, каза още Иванов.

Украинците имат огромна ремонта мощ. Те вземат компоненти, ремонтират ги, защото могат и ще ги използват във войната, коментира военният експерт Васил Данов. 

Реална помощ е. Имаме малко комплекси. Точната бройка не трябва да казваме. Повечето от тези ракети приближават срока си на годност – за някои вече е изтекъл. Лампичката свети, че трябва да бъдат подменени, посочи още Данов. С-300 са ефикасни на по-малки километри. Това са зенитни ракети, предназначени да стрелят по самолети. дефектните не са много, уточни още военният експерт. По думите му ракетите, които имаме в противовъздушната ни отбрана са още по-стари. И добави, че ние даваме това, което ни е поискано от украинска страна.

Свързани новини

Статистиката в Благоевград: Жените живеят със 7 години повече от мъжете

vesito

20 ранени при 15 тежки катастрофи за изминалото денонощие

vesito

ВиК-БЛАГОЕВГРАД ИНВЕСТИРА ВЪВ ВИСОКОЕФЕКТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА МОНИТОРИНГ И УПРАВЛЕНИЕ НА ВОДНАТА ИНФРАСТРУКТУРА
Държавното дружество е сред лидерите в страната  по постигнати резултати за 2023 година

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.