Висока ефективност на Аварийното звено при Община Петрич!

Погасени са десетки пожари!
Полезно включване в труднодостъпни райони и на специализирания автомобил за първа реакция при бедствени ситуации, с който Община Петрич разполага, след като защити съвместен проект с Община Струмица.
Този автомобил е високопроходим и оборудван с всичко необходимо за ефективна работа при гасенето на пожари. Също така, Община Петрич разполага и с модерна цистерна, оборудвана с водно оръдие, която също се включи по спешност при гасенето на пожарите. Това се потвърди от десетките до този момент случаи на безобразни палежи. В критичните часове на големите пожари в планините Огражден и Малешевска на терен се включи Аварийното звено, назначено със заповед на кмета Димитър Бръчков, в помощ на огнеборци, горски и военни на място. Всички общински служители, част от състава на звеното и преминали обучение, положиха максимални усилия, следвайки инструкциите на пожарникарите, за да подкрепят работата на терен.
Включиха се и немалко доброволци. Аварийното звено на Петрич, което работи и със специализирания общински автомобил, участва в последствие и в погасяването на пожарите, избухнали в землищата на с. Старчево, с. Рупите, с. Долно Спанчево, с. Капатово, с. Марикостиново, а в с. Ръждак и с. Беласица по няколко пъти палежи. При локализирането и потушаването на пожара край село Ръждак не се допусна да стигнат до сметището, което щеше да усложни драстично обстановката. Усложняващата се ситуация с всяка следваща година налага да се върви в посока надграждане по отношение на оборудването за работа на терен при бедствия и аварии и търсенето на подходящите варианти, за да може града и селата да разчитат на допълнителни сили при усложнена обстановка. Благодарност към всички институции и доброволци за погасяването на пожарите!
Обръщаме внимание за пореден път: НЕ ПАЛЕТЕ ОГЪН! ОБСТАНОВКАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА НАЛАГА СЪОБРАЗЯВАНЕ И ПОВИШЕНА ОТГОВОРНОСТ! РИСЪКТ Е ОГРОМЕН!
Може да бъде изображение с огън и тревна площ
Може да бъде изображение с 6 души и дърво
Може да бъде изображение с огън
Може да бъде изображение с огън и тревна площ
Може да бъде изображение с огън
Може да бъде изображение с огън
Може да бъде изображение с 1 човек и огън
Може да бъде изображение с 1 човек и огън
Може да бъде изображение с 5 души, огън и текстово съобщение

Свързани новини

Кметът Методи Байкушев на среща с жители на ж.к. „Струмско“: Няма да настаняваме бежанци в квартала, някой се възползва от страховете на хората

vesito

Оправдана тържественост за откриването на завършения първи етап по проекта за античен град Хераклея Синтика край Петрич

vesito

Собственикът на опожарените житни ниви край Разлог Ив. Стойчев: Пожарът е умишлен

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.