/Видео/ След запитване на ИА „Региона“: Благоевградчани на двата полюса за маските! Едни смятат, че са напълно излишни, други категорично „за“

На двата полюса са мненията на благоевградчани за това, дали е редно и ефективно носенето на маски на открито. Според мнозина, предпазните средства не могат да ни спасят от COVID-19. Други пък са категорични, че щом това са правилата, то те трябва да се спазват, трети са напълно съгласни с мерките.

„ Аз съм против носенето на маски на открито по принцип. Аз като излязох от работа си сложих маската, заради студеното време и влагата и така се чувствам по-комфортно с маската“, коментира Никола Евтимов.

Темата за предпазните средства навън е дебатирана последните два дни. Вчера стана ясно, че маски ще се носят и на открито. Заповедта на министъра ще влезе в сила от 22 октомври. От четвъртък ще бъдат задължителни за всички до края на месец ноември, ако ситуацията остане такава, обяви министърът на здравеопазването – проф. Костадин Ангелов.

„ Ако се вземе решение за маски да се носят навсякъде, а не избирателно. В заведението може без маски, а в театъра не може!Или се взима решение за носенето на маски навсякъде или да не се носят никъде“, коментира Софка Иванова .

Друг пък благоевградчанин смята,че носенето на маските е пълен абсурд, защото това е наслагване на излишна паника в хората и маските няма да ги предпазят от заболяването, всичко е било с цел печелене на милиони от Европейския съюз.

„ Аз съм 100 % за носенето на маски,дори и при един обикновен грип ми е ужасно неприятно ако някой киха и подсмърча покрай мен“, коментира друга благоевградчанка.

 

 

Свързани новини

Полицията влезе в цех за пелети в село Полена

vesito

Илинденци се подготвя за народен събор

vesito

Кой кога ще дефилира на ХХ Фестивал Симитлия-Древната земя на кукерите 2024

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.