/Видео/ Председателят Андон Тодоров: Виновни са двама кметове, които не взеха присърце нещата и не решиха проблемите със захранването на общинския басейн!

Общинските съветници на Благоевград дадоха съгласие да се увеличи дебита на минералната вода за хигиенната баня от 0.5 на 1.5 л/сек. 23-ма съветници гласуваха „да“, 4-ма „против“ и 4-ма „въздържал се“.

Преди това обаче имаше бурни дебати. Имаше предложение точката да се върне в комисия, но то не беше прието.

Съветници дебатираха за общото количество на минералната вода и изразиха недоволство за това, че все още тя не се използва за отопление на общинския плувен басейн, който се намира в квартал „Еленово“.

Кирил Илиев се поинтересува има ли лица с договор да ползват минерална вода, но не я ползват и докъде е стигнала възможността минералната вода да достигне до общинския басейн.

Албина Анева се поинтересува какво точно налага увеличението на ползваемото количество вода и обяви, че няма да подкрепи това предложение.

Председателят Андон Тодоров гръмко обяви, че решението да се даде вода и до частен хотел е взето през декември, 2017 година и всички съветници са били подведени.

„Днес ни обвиняват, че сме дали вода на частник. Виновници за това състояние са двама кметове. Първият обеща, че вода ще има за общинския басейн. Две години не намери време да го направи. С другия разговарях и той каза, че това не е сега на дневен ред, тъй като няма пари. Проблемите са в тези двамата, които не взеха присърце нещата и не решиха проблемите “, коментира Андон Тодоров.

Той каза още,че първата работа на новоизбрания кмет трябва да бъде свързана със захранването на общинския басейн с минерална вода.

По време на заседанието съветниците отказа на проф. Димитър Тадаръков излаз към улици в Благоевград, който ще му позволи да реализира своето инвестиционно намерение да направи магазин Билла в района на ЗМК.

Съветниците допълниха и наредбата за общинските такси, като промениха част от тях по предложение на съветници. Дебати имаше около таксата за некастрирано куче, която става 130 лева. Исмет Узунов подчерта,че става въпрос за такса за некастрирано куче.

„99% от хората си кастрират кучетата.Малко са тези,които не са ги кастрирали“,обясни Узунов.

Другите точки в дневния ред бяха прието без да има обширни дебати.

 

 

Свързани новини

Гешев скъса публично оставката си и обяви: Не ме е страх!

vesito

Две софийски фирми и една от Симитли в конкуренция за ремонта на участъци от водопроводната мрежа в Кочериново срещу 4 млн. лв.

vesito

Експерти представиха в Благоевград новия подход за интегрирани териториални инвестиции

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.