/Видео/ Кметът Румен Томов обяви: 18 000 лв. трябва да плати общината в Благовград за клипче от 7 минути с качество на ниво „правено с мобилен телефон“
Томов за Камбитов: Мислех го за по-интелигентен!

18 000 лв. трябва да плати общината в Благовград за клипче от 7 минути с качество на ниво „правено с мобилен телефон“. Това съобщиха от кметската управа на пресконференция днес като обясниха само,че фирмата е софийска. Любопитното е,че за поръчката няма договор, а има само фактура и приемно-предавателен протокол. Фирмата е извършвала и други дейности по осветление, озвучаване и организиране на тържества.

Кметът Румен Томов обясни,че „Франкофоли“ няма да се провежда в града и причината за това не е в сегашното кметското ръководство, а в  договорки между бившия кмет Камбитов и организатора на проявата.

Този фестивал е бил с обществени средства в подготовка на частен бизнес“, коментира Румен Томов. Преди това той обяви,че от създаването на фестивала не са плащани авторски права на изпълнителите.

За три месеца от общината организирали провеждането на 5 конкурса,а тестовете за главен секретар ще бъдат създедени от външно лице и запечатани в плик,за да няма спекулации.
До един месец ще се извърши настаняването на хора в социалните жилища,ще има и еднократна помощ за семействата с трето дете.

Процедурата за обществената поръчка за изграждането на подлеза в „Грамада“ е била объркана, поръчката за обекта била 3-та категория, а строежът е първа категория като санкциите за това са 50 % от самия договор. Грешката е допуснало старото ръководство на общината.

Кметът ще внесе  за одобрение и ПУП за терен за изграждането на православен храм в района на пазара в Благоевград.

Два нови фестивала на мястото на “Франкофоли” договаря община Благоевград . Те се планират през март и през юни с мащаби по-големи от френския. Нов вариант на театралния фестивал, фолклорен фестивал “Скаптопара” и международен детски танцов фестивал “Ритми и багри”, са останалите по-мащабни акценти в културния календар през 2020 г.

За нападките на Камбитов за лошото управление на града Томов заяви, че това е много ниско ниво, не смее да коментира такива квалификации. „Човек, когато губи, трябва да губи с достойнство. Аз лично не съм реваншист – не бих предприел такива действия, ако бях в тази ситуация“, каза Румен Томов.

Като си вкарал града до просешка тояга, като не си разкрил едно работно място, като си изгонил инвеститори и не си вкарал нищо в града, трябва да си вземеш шапката, да си я наведеш, и да си тръгнеш тихо, кротко, за да не те мислят повече хората. Мислех го за по-интелигентен“ ,добави още Томов.

Той ще обжалва пред ВАС решението на Административния съд в Благоевград, вярва в мъдростта на българския съд и смята, че е спазил всички срокове и не е допуснал никакво нарушение на закона.

Свързани новини

РЗИ- Благоевград с данни за заразата в Благоевградска област

vesito

РСПБЗН – Сандански напомня някои основни правила за пожарна безопасност

vesito

Майстори от цяла България показват уменията си в Панаир на занаятите в Банско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.