/Видео/ Власт на всяка цена! Крие ли се от съда Томов с болничен?

Кметът на Благоевград Румен Томов от вчера е в болнични. В официалното уведомително писмо до областния управител Бисер Михайлов градоначалникът е посочил, че от 14 януари ще отсъства от работа поради отпуск за временна неработоспособност /болничен/, но не е писал за колко дни е болничен лист. Към писмото му е приложена и Заповед №28 -ЧР/14.01.2021г., с която до завръщането му на работа е определил зам. кмета по икономика Ясен Попвасилев да го замества. В заповедта е казано, че Попвасилев няма право само да уволнява служители на общинската администрация и да налага дисциплинарни наказания.

Неочакваното му излизане от строя най- вероятно ще доведе до отлагане на делото ма 18 януари в София, когато Върховният административен съд трябва да се произнесе окончателно ще остане ли той на кметския пост, или правомощията му ще бъдат прекратени. Както многократно писахме, преди ВАС 3 съдебни инстанции се произнесоха, че той трябва да бъде отстранен заради нарушение на ЗМСМА- Томов пропусна да заличи в срок фирмата си , след като бе избран през есента на 2019г. за кмет на Благоевград.

Теоретично съдебното заседание може да се проведе и в негово отсъствие , защото делото не е наказателно , проблемът е , че е болна и адвокатката му Милана Кривачка. На 26 декември миналата година адв. Кривачка е диагностицирана с Ковид, в началото на янури е приета в болница и е изписана за домашно лечение едва този вторник, като болничният лист е до 11 февруари. За „Струма“ Кривачка каза , че в епикризата и е записано „К-19, неидентифициран вирус“, поради което предполага, че много вероятно е да става въпрос за някой от мутантите, които се повиха в Англия в началото на годината. Нищожна е вероятността заседанието във ВАС да се проведе в отсъствието и на ответника по делото Р.Томов, и на адвоката му, въпреки че те вече са депозирали писменото си становище по казуса.

Любопитно е, Томов е в болничен от вчера, а по-рано през деня, той даде интервю пред няколко медии за опасен мост между Благоевград и Кочериново, за който ще се търсят средства от държавата. А истината е, че проблемите с моста датират от дълго време и мнозина определят репортажите като пиар.

Очевидно е, че зад мотивите на кмета на Благоевград стоят или реални здравословни причини или съвсем други.

ИА „Региона“ се свърза за коментар с известни юристи. Те бяха категорични, че независимо от това, че Томов и адвокатът му са в болничен делото може да си върви.

Според мнозина, Томов се крие и си измисля различни вратички, за да протака съдебното заседание. Все пак той е бил уведомен за датата на делото, защото лично си е получил призовката още на 16-и декември, миналата година. Все пак Томов е знаел, че Кривачка е болна още от месец декември и е могъл да си вземе друг адвокат за да се яви на делото, но явно той умишлено не го е направил. Още повече, че той самия си взима болничен, за да може да протака с времето.

Ако Томов беше сигурен, че съдът ще го остави на поста му, щеше да се яви в съда и няма да протака умишлено. Запознати коментират,че това се случва така с цел поети ангажименти около важни обществените поръчки.

Източник: В.“Струма“

 

Свързани новини

Спортисти и граждани на Благоевград почистиха парк „Ловен дом“

vesito

ОДМВР-Благоевград и община Гоце Делчев обсъдиха мерки за превенция на битовата престъпност

vesito

Благоевградчанка сигнализира: Румен Томов се разпорежда в Логодаж, за да уреди свои хора

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.