/Видео/ Безхаберието на Томов! Новородените лъвчета били на границата със смъртта. Кой е пряко отговорен за немарливостта?
От въпрос на журналист стана ясно, че кметът не знае, че бизонът е починал, чел някъде…

Безхаберието на Румен Томов взима застрашителни размери. Поредният шокиращ случай е свързан с живота на двете новородени лъвчета в благоевградския зоопарк. Животните били на границата със смъртта заради немарливо отношение.

Зоопаркът в града е в окаяно състояние, мръсотия, небоядисани клетки, за което се изискват минимални средства, няма естакада за придвижване на детски колички. А все пак зоопаркът е създаден за деца и би трябвало да се помисли за лесното им придвижване.

В бюджета на общината са гласувани 170 000 лв. за ремонт на зоопарка, вече 7 месеца няма обществена поръчка за цялостен ремонт, защото явно пари няма и няма от къде да дойдат…

Друг е въпросът,че не се полагат достатъчно грижи за животните. Усилено се говори, че изчезват новородени животни, други умират.

На въпрос на журналист стана ясно,че Румен Томов не знае,че бизонът е починал. Кой е пряко отговорен за немарливостта? Томов, зам.кметът по сигурността Милев… ясно е,че никой не взима мерки…

Миналата седмица bTV направиха съпричастни зрителите с историята на две лъвчета, които се родиха погрешка в зоопарка на Благоевград. Според подаден сигнал до нас е можело те да бъдат умъртвени, защото зоопаркът няма условия за отглеждането им.

За щастие, лъвчетата имаха късмет и след намесата на еколози от организацията „Четири лапи“ и екипа ни бяха транспортирани във ветеринарна клиника в София.

Малките са били в изключително тежко състояние. Наложи се да бъдат реанимирани в зоопарка, разказа ветеринарят д-р Илия Райчев, който се грижи за новородените в момента, предаде btvnovinite.bg

Животните са много добре в момента, наддават и се хранят, съобщи Райчев. Диетата на малките е от адаптирано мляко за котки. Предстои да бъдат ваксинирани по схема, но първо трябва да закрепнат.
Във ветеринарната клиника са кръстили двете малки – мъжкото е Симба, а женското са нарекли Бамби, но не се знае дали занапред ще запазят тези имена.

Лъвчетата „първоначално не знаеха къде се намират, сега вече се ориентират в пространството. Започнаха да ме възприемат като майка“, сподели Райчев и допълни, че двете малки съжителстват много добре едно с друго,предадоха още от bTV.

Двете лъвчета имаха късмет да останат живи след намесата на специалисти. Трябва обаче Румен Томов сериозно да помисли за съживяване на зоопарка и той да стане предпочитано място за разходка и развлечение на деца и родители и гости на Благоевград.

Свързани новини

Три часа съдът заседава по делото за смъртта на студентката Фатиме

vesito

Сградата на Камерна опера в Благоевград грейна в зелено

vesito

Фатално решение!45-годишен мъж се обеси

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.