/Видео/ Андон Тодоров: Не искам да взимам страна в спора между кмета и областния управител

Тази ежба между кмета Румен Томов и областния управител Бисер Михайлов трябва да спре. От това страдат жителите на община Благоевград.Това заяви по време на пресконференция днес председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров по повод върнати решения и напрежението между отделните институции. Едно отвърнатите решения касае и структурата на общината в Благоевград като решението в спора трябва да вземе съда.

Той обясни,че не иска да взима страна в спора и да застава между кмета и областния управител. Освен това преди време не са връщани решения, въпреки че е имало нарушения в правилника и даде примери.

Очакват се нови избори.Възможно е един от аргументите за връщането на структурата да е освободените служители от общината да се върнат отново на работа“, предположи председателят на ОбС и допълни,че структурата в кметската администрация е била така, както е било в предишното ръководство.

Андон Тодоров обясни,че с връщането на решения се спъва работата на общината.

Който и да е кмет в тази ситуация, работата му ще бъде трудна.Месец и половина нямаше Общински съвет, нямаше одобрена структура. За мен трябва време….е не 4 години“,коментира той.

На въпрос на журналист дали ако има избори в Благоевград той ще се кандидатира отново,тъй като в изборната кампания през октомври е постигнал много добър резултат. Андон Тодоров отговори с ирония,че това може да стане при положение,че двете големи партии ГЕРБ и БСП го издигнат за кандидат.

Аз моята цел съм постигнал.Сега съм тук,за да работя за жителите на община Благоевград и го правя със желание. За мен е важно работата да е прозрачна и всички хора да са запознати със важните решения на Общински съвет“, коментира Андон Тодоров.

Свързани новини

Пирин (Гоце Делчев) издигна кандидатурата на Бербатов за президент на БФС

vesito

3D пешеходни пътеки ще вадят очите на неразумните шофьори, вижте къде

vesito

Състезатели на клуб „АлПиринСки“- Банско с поредни върхови класирания

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.