Броени часове до старта на IX фестивал „Звездите на театъра” в Разлог

Броени часове до старта на IX фестивал „Звездите на театъра”: Открива Мариус Куркински с „Нашенец“
От днес, в рамките на четири вечери, Разлог е театър и посреща любимите си артисти, които ще преминат под арка от цветя и приветствани от многобройната театрална публика.
Официалното откриване е от 19:00 часа, пред НЧ „15 септември 1903 – 1909г.“ – Разлог.
IX-ят театрален фестивал „Звездите на театъра” е отново забележителна част от културния календар на община Разлог и ще се проведе от 3 до 6 юли от 19:30 часа, в големия салон на читалището.
Начало на фестивала дава „Нашенец“ по Чудомир. В основата на моноспектакъла стои изключителният талант на Мариус Куркински, актьор с 30-годишен опит на сцената. Този магнетичен артист се превръща във вълшебник, когато застане пред публиката. За тази специална постановка, Мариус Куркински не само играе, но и режисира, създавайки едно незабравимо изживяване за всички зрители.
„НАШЕНЕЦ“ не просто е спектакъл, а истинско пътуване из душата и мислите на Чудомир. Разбира се, с многозначителното творчество на този български сатирик, автор на уморителни разкази, наречени „гневни писма“, изпълнени с дълбок смисъл и мъдрост.
Чрез невероятния талант на Мариус Куркински, зрителите ще се срещнат с остроумието на Чудомир, неговите виждания за живота и обществото, представени през притчите на смешни и порой трогателни истории. С майсторството на истинския актьор, Куркински предава всяка нотка от смеха, сърцето и ума на Чудомир. Организатори на фестивала „Звездите на театъра“ са Община Разлог и „Нона Попарт“, представленията ще се играят на голямата сцена в Народно читалище „15 септември 1903 – 1909г.“ – Разлог.
След „Нашенец“ фестивалът продължава с:
„ВЛЮБЕНА, СГОДЕНА, ИЗЧЕЗНАЛА“ – 4 ЮЛИ ( четвъртък), 19:30 часа
„ЧЕСТ“ – 5 ЮЛИ, (петък), 19:30 часа
„ТЕАТЪР, ЛЮБОВ МОЯ!“ – 6 ЮЛИ, (събота), 19:30 часа
Над 2000 публика очаква срещите с театъра.
Желаещите да си закупят билети могат да го направят от специално поставената шатра пред сградата на Общинска администрация – Разлог, която работи всеки ден от 9.00 ч. до 13.00 ч., и от 16.00 до 19.00 часа в събота от 9.00 ч. до 12.00 ч.
Можете да направите заявки на телефони: 0898 80 92 60
Цената на един билет е 10 лв.
Срещнете се със „Звездите на театъра“! Очакваме ви!

Свързани новини

Най-милата покана от група „Пчеличка“ получи кметът на Разлог

vesito

Първа копка по проект за водоснабдяване на село Катрище, община Кюстендил

vesito

Спортен клуб „Вихрен“ – Сандански организират благотворителен Коледен турнир „Коледни ангели“!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.