Боговете на виното слязоха в село Илинденци

Йордан Парапанов стана Цар на виното по време на празника в с. Илинденци. Наградата получи от Илияна Йотова, вицепрезидент на България.

Днес Боговете на виното слязоха от красивите, снежни и величествени върхове на Пирин планина в местността „Масовец“ и благословиха лозовите масиви край село Илинденци.

Кметът на  Струмяни Емил Илиев поздрави всички гости на юбилейното издание на Празника на боговете на виното, сред които бяха Илияна Йотова и кметът на Сандански Атанас Стоянов.

За доброто настроение на всички гости на празника в местността “Масовец“ допринесоха изпълненията на Фолклорна певческа група “Мрамор“ при НЧ “Климент Охридски-1920“ – с. Илинденци. Под звуците на хубавата българска народна песен, след зарязването на лозята се изви голямо и кръшно хоро.

Празничният ден продължи на площада в с. Илинденци с церемония по награждаване на най-добрите бели и червени вина от региона, победителите в конкурса “Най-добро вино“, обявяване и коронясване на “Царя на виното“, откриването на вкусна кулинарна изложба, представяне на ретроспективна фото изложба на Празника на Боговете на виното през годините и богата културно-развлекателна програма с участието на Фолклорен ансамбъл „Малешевци“ – при НЧ “Братя Миладинови-1936“ – с. Микрево, Танцов клуб „Малешевска китка“ от община Струмяни, Детски танцов състав „Изворче“ – гр. Симитли, Танцов клуб „Перуника“-гр. Кресна, Фолклорен ансамбъл от гр. Конче, Република Северна Македония, обичаният фолклорен певец – Йордан Николов и формация “Пиринско тройче“.

sdr

Свързани новини

Събор на село Фролош

vesito

Община Благоевград бе домакин на информационен форум, насочен към носители на болестта Бехтерев

vesito

Третират борови насаждения на територията на община Гоце Делчев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.