Богата програма за майските празници в Дупница

Днес в Общинска художествена галерия гр. Дупница се проведе пресконференция за предварително представяне на програмата на  46 – и Майски празници на културата Дупница 2024 г.  В представянето участваха кметът на града г – н Първан Дангов, зам.- кметът г -жа Валентина Караганова, директорът на Историческия музей в Дупница г- жа Анелия Геренска, ВРИД директор на ОбДТ „Невена Коканова“ в Дупница г – н Иван Иванов и ръководителят на ФТА „Дупница 2000“ Войн Войнов. Майските празници ще започнат  на 17 май  с изложба „Музикалната слава на Дупница“, която ще бъде разположена на централния площад и ще представи известни музикални изпълнители от Дупница, а същинското откриване ще се състои от 19 часа на площад „Свобода“ с концерт на Катя и Здраво от дует „Ритон“. „Стремяхме се да бъдем различни от това, което традиционно се представя в нашия град и община, да дадем възможност за извява, както на външни изпълнители, така и на местни художници, изкуствоведи, литературни дейци и нашия театър“ , каза г -н Дангов.

Свързани новини

Добрата новина! Община Благоевград си връща градинката при Камерна опера, премахва терасите на хотел „Ален мак“ и „Лилавото“

vesito

В Добринище бе открит паметник на Гоце Делчев

vesito

Спектакълът „Под игото“ на сцената в Сандански

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.