Близките на 81-г. Борис Мездрички с щедро дарение на вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград

Шестима станаха пациентите с коронавирус във вътрешно отделение на благоевградската болница, всички са сравнително млади хора, но състоянието им е стабилно, съобщи вчера за „Струма“ шефът на отделението д-р Кондев, като отбеляза, че всички болни са с пневмонии, които се лекуват с най- новите и доказано успешни антибиотици. От 10 юли с решение на Общинския кризисен щаб вътрешно отделение бе обявено за Ковид отделение, заради което лежащо болните пациенти бяха преместени в отделението по УНГ, но продължават да се обгрижват от специалистите във вътрешно.

Д-р Кондев съобщи с благодарност за щедро дарение от близките на техния пациент Борис Мездрички. Той починал преди няколко дни, като допоследно не изгубил финото си чувство за хумор и силен дух. Вчера Борис Мездрички, когото всички в НОИ – Благоевград помнят като изключителен човек и специалист и заради качествата си е бил помолен да работи до 68-ата си година, трябваше да навърши 81 г. В негова чест и с огромна благодарност за положените грижи и внимание от целия медицински екип дъщеря му, зет му, внучката и внукът осигурили ново спално бельо и възглавници за всички 32 легла, щори за прозорците в цялото отделение, както и принтер и количка за облекчаване на работата на медицинските сестри.

От вчера всички здравноосигурени и деца със симптоми за Ковид-19, ако са били контактни със заразени, могат да получат в Регионалната здравна инспекция – Благоевград талон 104 за безплатно изследване за коронавирус, информира директорът д-р Калоян Калоянов.

„За последните 2-3 дни броят на желаещите да направят PCR тестове рязко се увеличи заради пътуванията и почивките в Гърция, както и заради належащи операции или болнично лечение, и това е причината да се включим по-активно“, обясни той. Изследванията могат да се направят в двете лаборатории, като резултатът в тази в МБАЛ – Благевград излиза в рамките на същия ден.

Източник: В.“Струма“

Свързани новини

Благоевградска област е рекордьор по отнети автомобили на пияни и дрогирани шофьори

vesito

Кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов присъства на официалното връчване на дипломите на абитуриентите от Випуск 2023, на Разложката професионална гимназия

vesito

Изпочупиха стъклата на офиса на ГЕРБ в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.