Белодробната болница в Благоевград е в нокдаун!

След акцията в четвъртък болницата е в нокдаун, каза д-р Петър Георгиев – управител на Специализирана болница за белодробни болести-Благоевград, по повод влизането на полиция и прокуратура в лечебното заведение за проверка.

„Искам да успокоя нашите пациенти, че болницата няма да ги остави. Ще продължим да се борим, ще преодолеем тези временни трудности. Благодаря на персонала“, добави той пред БНТ.

По думите на управителя на болницата проверката е предизвикана от жалба на недоволна служителка, в която се говори за злоупотреби в здравното заведение, високи заплати и допълнителни бонуси.

„Иначе, като се анализира случая, много фактори има. Възможно е да действат политически фактори, някой на прави дивиденти – преди избори сме. Вероятно и икономически интереси се намесват“, коментира още д-р Георгиев.

Той подчерта, че заплатата му е публична, може да бъде видяна от всеки и се определя от Общинския съвет.

„Не си давам на себе си бонуси, един лев не съм си дал“, добави управителят на болницата.

По думите на д-р Георгиев Общинският съвет и Община Благоевград не дават пари на болницата, а тя се самоиздържа.

Свързани новини

Успешен иноватор гостува в Езиковата гимназия в Благоевград

vesito

Поздрав от Oблacтeн cъвeт нa БCΠ – Благоевград за Коледа и Нова година  

vesito

С тридневен събор Илинденци отбеляза 120 години Илинденско-Преображенското въстание

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.