Барчето на операта в Благоевград вече е с нов наемател

Договорът на казанлъшката фирма „Южен полъх 10100“ ЕООД с община Благоевград за 10-г. наем на барчето на операта на площад „Македония“ вече е факт. Упълномощеният представител на казанлъшкото дружество Стефан Иванов, който бе представител на собственика Николай Михалев по време на търга за отдаване под наем на търговския обект, завчера е подписал документите, с които официално от 4 март „Южен полъх 10100“ ЕООД влиза във владение на помещението в топ центъра на Благоевград.

Както „Струма“ писа, месечният наем, предложен за обекта с полезна площ 206 кв.м от победителя в наддаването, е 10560 лв. с ДДС. Солидната сума шокира местните ресторантьори, които подозираха, че може би има договорка между класираните на първите две места и спечелилият ще се откаже в полза на останалия втори „Аполо – Радослав Зашев“. Това е съдържателят на популярното благоевградско кафене „Джошуа“, чиято оферта бе 4501 лв. без ДДС. При отказ обаче победителят губи депозита си от 10 000 лв. Точка на всички подозрения бе сложена завчера с подписване на новия договор. По повод коментари, че е възможно помещението да се превърне в игрална зала, от общината коментираха, че това няма как да стане, тъй като помещението се отдава за търговски обект и предназначението му няма как да бъде променено.

Новите наематели са отбелязали, че ще преговарят с предишния наемател Г. Грънчаров-Джорджо за направените от него подобрения.Струма.бг

Свързани новини

ТРИ МЕДАЛА ЗА ТАЕКУОНДО КЛУБ „ХОУК-БАНСКО“ ОТ СЛОВЕНИЯ OPEN 2023

vesito

Кметове от Югозапада в надпреварата “Кмет на годината” за мандат 2019-2023

vesito

Времето днес, прогноза за сряда, 18 октомври

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.