Банско бе домакин на първото състезание по ендуро биатлон

В разгара на лятото, настроението сред почитателите на мотокросовете се повиши с допълнителни градуси на станалото традиционно състезание Three Mountains Hard Enduro Bansko. Организаторите – “Мото Дружина Банско” и Община Банско, отново създадоха перфектна организация, в която мотористите да представят майсторството си.

Първият ден от мото ралито беше запазен за традиционната 50-километрова планинска обиколка с навигация в подножието на Пирин, в землищата на Банско и Добринище.  Домакините от „Мото Дружина Банско“ показаха отлични резултати. В клас “Стандарт” Славчо Шопов зае първо място, а още на дебюта си младата надежда Иван Керанджиев се класира на второ място. За първи път в България се проведе и едно ново и изключително атрактивно състезание – ендуро биатлон. В организирането и провеждането му се включиха най-добрите треньори и национални състезатели по биатлон от Клуб по биатлон „Банско 2019“. Те подготвиха стрелбището в м. Свети Иван и инструктираха състезателите за правилно и безопасно боравене със спортните въздушни пушки. Вместо ски бягане, ендуро състезателите от 21 отбора караха моторите си по 10-километрово трасе и стреляха по мишени с пневматични пушки.  Призьорите бяха наградени от заместник-кмета на Банско Магдалена Юсева, общинския съветник Иван Баряков и председателя на мото клуба Йордан Ковачев. Интересът към ендуро биатлона показа, че съчетанието от два различни, но много атрактивни спортове, има бъдеще. Ето защо, организаторите от “Мото Дружина Банско” имат намерение следващата година да го направят по-интригуващо и в него да се включат още много отбори.

Свързани новини

Кметове от Югозапада в надпреварата “Кмет на годината” за мандат 2019-2023

vesito

Кметът на Банско Ст. Баненски с изнесени приемни в малките населени места

vesito

Въвежда се режим на водоподаването в с. Слащен, общ. Сатовча

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.