Андон Тодоров и Мая Манолова дадоха рамо на д-р Дейвид Еванс за реновиране и облагородяване на кампуса на АУБ

Председателят на ОбС –Благоевград Андон Тодоров и лидерът на Изправи се. БГ Мая Манолова се срещнаха днес с президента д-р Дейвид  Еванс и дадоха рамо за  облагородяването на кампуса на АУБ.

На срещата те обсъдиха искането от страна на образователната институция, което е депозирано до  парламентарния шеф за подмяна на асфалтовата настилка на пешеходната крайречна алея, монтаж на предпазен парапет, озеленяване на тревните площи и др.

„Запознати сме с писмото, което сте депозирали до председателя на ОбС- Андон Тодоров. Във връзка с искането за реновиране и облагородяване на кампуса на АУБ и напълно подкрепям идеята“, каза  Мая  Манолова.

Президентът д-р Дейвид  Еванс от своя страна сподели, че  университетът е напълно отдаден за съвместна работа, за да бъде  приятно място за студенти, преподаватели и граждани.

„С удоволствие ще участваме във всеки проект за подобряване на живота. Със сигурност ще подкрепим всеки, който иска да направи нещата по-добри в България. Аз съм вече от 1,5 г. тук, а Благоевград е нашият дом и искаме да вървим в една посока за подобряване на живота“, допълни още той.

Андон Тодоров бе категоричен, че имат пълната му подкрепа и ще бъде направено всичко необходимо, което зависи от Общински съвет за подпомагане и реализация на искането от страна на АУБ за  облагородяване на мястото.

В края на срещата президентът на АУБ д-р Дейвид  Еванс изказа огромна благодарност и изрази надежда, че нещата ще се реализират в бъдеще.

 

 

Свързани новини

С проект за 10 млн. лв. Община Благоевград превръща кв. „Вароша“ в център за обществен живот, култура и изкуство

vesito

СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ БАНСКО ЗАВОЮВАХА ПРЕСТИЖНИ ОТЛИЧИЯ НА ТУРНИРА „АРНОЛД КЛАСИК“ В СЕВИЛЯ

vesito

С резитба на лозите отбелязаха Трифон Зарезан в село Полена

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.