Адска жега! Раздават безплатна минерална вода в Сандански

На 5 пункта в Сандански през целия ден се раздава безплатна минерална вода за жителите и гостите на града.

Пунктовете са разположени на едни от най-посещаваните места в града – пред сградата на Дирекция „Бюро по труда“, пред сградата на Общинска администрация, пред Поликлиниката, на входа на Общински пазар и пред сградата на ГУМ.

Водата се осигурява от общината в Сандански. От там апелираха хората с хронични заболявания и възрастните да не излизат на открито през най-горещите часове на деня.

До обяд спешните медици в София са се отзовали на пет сигнала за прегряване в жегата. За вчерашния ден 13 души са потърсили помощта им.

Времето в часовете от 13 до 15 часа се оказва и най-рисково за хората на открито в горещините, тъй като сигналите са подадени в тези часове.

Жълт код за опасно високи температури е обявен за 16 области в Северна, Централна и Южна България. На тези места температурите ще са между 35-38 градуса като най-горещо се очаква да бъде в Сандански.

Свързани новини

Община Банско с апел към гражданите на общината!

vesito

Кметът на Банско с поздравителен адрес по повод деня на социалния работник

vesito

„Български пощи“ алармира: Получите ли този имейл или СМС – внимавайте!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.