Юбилейна изложба „Среща от десети вид“ в Сандански

Културно-информационният център на Република Северна Македония в София за първи път гостува в град Сандански с художествения проект „Свързване“.
Десетата юбилейна изложба от проекта, която през юли на 2023 година беше поставена в галерията на Художествената академия в София, сега ще може да бъде видяна и в Сандански.
Груповата изложба „Среща от десети вид“, съставена от творби на 16 автора, ще бъде открита в Художествената галерия в Дома на културата на град Сандански, на 8 ноември 2023 година, от 18:00 часа. Изложбата е част от тазгодишните събития, с които се отбелязва 30-годишина от установяването на дипломатически отношения между Северна Македония и България.
Участващи автори са творци, които са от Северна Македония, живеещи и работещи в България: Марияна Иванова, Перица Георгиев – Пепси, Павел Целкоски, Мариян Дзингаров, Иво Пецов и Зоран Мише. Също така, обхванати са и творби на автори живеещи и работещи в Северна Македония: Гордана Вренцоска, Деян Иванов – Маргуш, Яна Манева-Чупоска, Беди Ибрахим. Освен тях са включени и българските автори: Момчил Мирчев, Свилен Стефанов, Росен Тошев. Тазгодишната юбилейна изложба в творческия състав за първи път включва и автори от други страни, като Рикардо Кварежма Виейра и Валтер Праташ от Португалия и Золтан Ференц от Румъния.
Изложбата е съставена от около 50 творби от областта на рисунката, графиката, живописта, скулптурата, фотографията, дигиталната графика и видеоарт. За любителите на изобразителното изкуство, изложбата ще бъде отворена до 19 ноември 2023 г.
Може да е графика на текст, който гласи 'андански обилейна изложба N Ministry община културно ормационенцентър сандански нарудония нарепублика македония 8 ноември 2023 18:00 среща от десети вид 10години проект свързванен кицна PCM всофия куратор иво пецов гордана вренцоска, деян иванов марауш, яна манева-чупоско ,марияна иванова, перица георгиев пепси, зоран павел целkосkи, мариян дзингаров беди ибрахим, иво пецов, момчил мирчев, свилен стефанов, росен тошев, Pukapgo кварежма вцейра, валтер праташ, золтан ференц художествена галерия дом културата сандански PLOMATIC RELATIONS'

Свързани новини

Сандански отбеляза 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия

vesito

Кандидатът за кмет на Благоевград Румен Томов: Започнахме промяната в Благоевград и успяхме

vesito

Топжурналистът Божидар Стоилов: В Благоевград вече не търсят месията. Този, който да ни извади от 30-годишното блато на партизанщината в политиката
Край новия кмет „лъснаха“ познати от преди физиономии, само че пребоядисали се набързо, коментира журналистът

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.