Шефът на Спешния център в Благоевград пребори коронавируса и става доброволец в болницата

Директорът на ЦСМП-Благоевград д-р Красимир Михайлов влиза като доброволец в едно от COVID- отделенията на държавната болница.

„Прекарах коронавирусната инфекция сравнително леко, с дразнене в гърлото, без температура, на домашно лечение. Съпругата ми обаче имаше усложнения и освен вкъщи, се наложи да бъде лекувана и в болницата. Видях как колегите работят всеотдайно, денонощно, преуморени са и изнемогват. Отделенията са препълнени и реших, че мога да им помогна“, каза д-р Михайлов.

Разговарял е с директора на болницата д-р Огнян Митев и ще се прецени къде ще бъде най-полезен. До дни той ще започне да работи на 4 часа най-вероятно в едно от отделенията, където има само една лекарка. Ще продължи и да изпълнява функциите си на директор на Спешния център.

„Призовавам и други колеги, които имат възможност, да се включат, да дават дежурства в болничните отделения, защото там наистина положението е тежко“, допълни д-р Михайлов.

Съпругата му – неонатологът д-р Райна Калпазанова все още се възстановява от коронавируса./ 24 часа

Свързани новини

Съпругата на онкоболен, на която лекар крещя: Не знам с какво сме провокирали това поведение

vesito

Силно присъствие на община Банско на три международни туристически изложения

vesito

Кметът на Дупница отчита 100 дни управление

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.