Футболисти от с. Брезница гостуваха на кмета на Гоце Делчев

Кметът на община Гоце Делчев проведе среща с футболния отбор към СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ село Брезница, който завоюва престижното трето място на Националните ученически спортни игри по футбол. Финалите се проведоха в Разград, а отборът от Брезница, воден от треньорите Иса Мерсим и Ибрахим Алим, е бил единственият достигнал до тази фаза селски отбор. „Момчетата се превърнаха в любимци на публиката с добрата си игра и толерантното си поведение на терена“, коментира директорът на училището в село Брезница Сефаде Хаджи, която присъства на днешната среща заедно със своя заместник Хюсеин Грошар.
Двамата треньори Иса Мерсим и Ибрахим Алим, които са и преподаватели по физическо възпитание в училището, са изключително щастливи и горди от този успех и признават, че той е резултат от много работа, амбиция и желание. „Това, което постигнаха нашите ученици е геройство, защото на подобни национални ученически игри изключително рядко се класират, отбори от по-малки населени места в страната, а да не говорим за село, както сме ние“, заявиха те.
Младите футболисти са ученици от 8-ми, 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас в училището. Някои от тях имат желанието да продължат да се развиват в областта на футбола. „Много е важно, че в училището и в селото като цяло имаме условия, за да могат да тренират младите хора. Надяваме се, че тези условия ще се подобрят още повече“, сподели кметът на село Брезница Иса Сакали, който също присъства на срещата заедно с общинския съветник Сайди Чолак. „Имаме готов разработен проект за едно съвременно спортно съоръжение в село Брезница – модерен стадион с всички удобства, за да могат такива млади хора да тренират и да се развиват. Предстои да бъдат отпуснати средствата, с които да се реализира този проект“, каза кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов. Той подари на всеки от младите футболисти спортен екип с пожеланието за още по-големи успехи.
Може да бъде изображение с 15 души, хора, които учат и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 6 души, хора, които учат и текстово съобщение

Свързани новини

24 динозаври и приказни пеперуди оживяват в петък в парк „Бачиново“

vesito

/Видео/ ОбС Благоевград отхвърли новата система за прием в І клас, не одобри и нова структура на бюджетното звено „Социални услуги“
Ивайло Червилов сряза предложението на Иван Ризов

vesito

Кметът на община Банско инициира онлайн анкета за приоритетите в развитието на общината

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.