Точат лични данни с фалшиви мейли от името на Инспекция по труда

Адресът, от който се разпространяват съобщенията ([email protected]), не е на Агенцията

В ИА „Главната инспекция по труда“ (ИА ГИТ) е постъпила информация за разпространение на електронно съобщение за предоставяне на лични данни във връзка с въвеждането на електронната трудова книжка.

От хартиена към електронна трудова книжка: Какво трябва да знаем за преходаГлавната инспекция по труда обръща внимание, че от институцията никога не се изпращат съобщения по електронен път, които приканват гражданите да въвеждат или да актуализират своите лични данни. Имейлът, от който се разпространяват съобщенията ([email protected]), не е на Агенцията. Неправомерно е използвано и логото на ИА ГИТ.

Гражданите не трябва да отварят линковете, посочени в изпратените съобщения, както и да въвеждат лични данни. В случай че настъпи необходимост от разпространяване на информация, свързана с дейността на ИА ГИТ, гражданите се уведомяват предварително чрез официалния сайт на Агенцията gli.government.bg и чрез медиите. Те могат да получат информация и консултация и по телефон или на имейл адресите на Агенцията, обявени на сайта в секция „Контакти“. /Нова.бг

Свързани новини

Празнични събития посветени за 24 май в община Разлог

vesito

Село Баня се готви за най-големия си празник

vesito

Петричанин е в главна роля на нова филмова продукция

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.